لیست اختراعات علي سالاري
خلاصه توصيف بيماري هاي مفصلي يكي از شايعترين مشكلات در افراد جامع بخصوص در افراد سالمند مي باشد. استفاده از كورتون ها در اين مورد رايج مي باشد كه بعلت عوارض زياد اين داروها از جمله پوكي استخوان استفاده از ان ها بايد با احتياط زياد انجام گيرد. در اين راستا مكمل درماني جديدي بصورت انحصاري در امريكا و فرانسه توليد شده است كه اثر درماني بسيار خوبي داشته است كه در ايران و حتي اسيا نمونه ندارد. در اين طرح ما با استفاده از نيرو هاي مجرب و با دانش فرمولاسيوني جديد براي استفاده در بيماران طراحي نموديم.
اسهال از بيماري هاي خطرناك مي باشد كه در صورت عدم كنترل سبب مشكلات ديگري براي بدن مي شود. گياهان دارويي در درمان بيماري هاي انسان از گذشته مورد استفاده بوده اند. بيماران براي استفاده گياهان دارويي با مشكلاتي مانند دشواري تهيه آن ها و طعم نامطلوب مواجه مي باشند. تهيه گياه فرندول به صورت قرص براي درمان بيماري اسهال سبب رفع اين مشكلات خواهد شد. اين گياه از گذشته براي درمان اسهال مورد استفاده داشته و تهيه قرص آن مصرف آن را آسان نموده است. علاوه بر اين مقدار معيني از دارو به بيمار تجويز مي شود كه مي توان مقدار و اثر آن را پايش نمود.
روش هاي مختلفي جهت اخذ مايعات ريوي در منابع ذكر شده است كه شامل ورود كاتتر از طريق كانال كار برونكوسكوب ، وارد كردن كاتتر از طريق منخرين ، وارد كردن كاتتر از طريق برش روي ناي ويا وارد كردن كاتتر از طريق لوله نايي مي باشد. به دليل عدم امكان دسترسي به نمونه مشابه داخلي با قطر خارجي و طول مناسب كه قابليت استفاده در دامپزشكي وجود داشته باشد همكاران را بر آن داشت كه بر اساس نمونه هاي مشابه خارجي و نياز تحقيقات در مورد لاوآژ ريه نمونه اي طراحي و براي ساخت به شركت ساخت وسايل پزشكي سوپا مراجعه شود. كاتتر طراحي شده و سفارش شده ( توليد شده توسط شركت ( SUPAاز جنس سيليكون بوده و قطر خارجي آن 5 ميلي متر و طول آن 200 سانتي متر ميباشد . اين كاتتر در انتها مجهز به كاف (بالون ) بوده كه سبب ثابت شدن كاتتر در محل و جلوگيري از برگشت مايعات ميشود .از سوي ديگر در قسمت ابتدايي مجهز به يك دو راهي بوده كه با اتصال به سرنگ يا هر وسيله مكنده امكان ورود مايعات و لاوآژ مايعات را مهيا ميسازد. ميزان انعطاف پذيري اين وسيله به گونه اي است كه بدون تخريش و آسيب مخاطات از پيچ خوردن در مسير جلوگيري ميشود. اين وسيله در بسته هاي انفرادي استريل شده و قابل اتوكلاو تهيه شده است .
هدف از اين مطالعه مقايسه وضعيت سلولهاي دفاعي ريه و محتواي سورفكتانتي در سنين مختلف گوساله هاي زندهي نر و ماده و بررسي اثر استرس ناشي از ذبح و محتواي آن در بافت ريه بود تا منبع مناسب جهت توليد دارو و در ادامه فرمولاسيون داروي مذكور به دست آيد. ۱۲ رأس گوساله هلشتاين و دو رگ در سه ردهي سني انتخاب شدند. 12 عدد ريه راست و 12 عدد ريه چپ سالم دام ذبح شده نيز انتخاب و 150 ميلي ليتر محلول نرمال سالين از طريق كاتتر وارد ريهها و متعاقباً لاواژ با كمك فشار سرنگ صورت گرفت. نمونه هاي اخذ شده در دستگاه سانتريفوژ قرار داده شدند و محتويات رسوب به دست آمده به عنوان سورفكتانت خالص در دماي نگهداريشد.رسوبات به دست آمده جهت جداسازي دو فاز پروتئيني و ليپيدي طبق پروتكل Bligh and Dyer استخراج شدند.12 عدد بافت ريه تازه نيز انتخاب شد. براي تجزيه وتحليل اماري داده ها بين ريه چپ و راست ازروش آماري T-Testستفاده گرديد و براي تجزيه وتحليل اماري داده ها بين گروه زنده ها و گروه 3 تايي (بافت، زنده و ريه لاواژ شده) ازروش آماري One Way ANOVA و آزمون تعقيبي توكي استفاده گرديد. در همه آزمونهاي آماري انجام گرفته،ارزش p-value،كمتر از 0.05 معني دار در نظر گرفته شد. درصد ماست سل ها در جنس نر (1.25 درصد) در مقايسه با جنس ماده (صفر درصد) تفاوت معني داري را نشان داد (04.0p= ). درصد سلولهاي اپيتليال در ريه دام ذبح شده به طور معني داريدر مقايسه با ريه لاواژ شده دام زنده تغيير كرده بود (0.019=p ) همچنين براساس نتايج، درصد ماكروفاژ مايعات لاواژ شده ريه دام زنده در مقايسه با ريه دام ذبح شده به طور معني داري افزايش يافته بود (0.019=p ).تراكم سلولي مايعات لاواژ شده در دام زنده (583 سلول در هر ميكروليتر) به طور معني داري بيشتر از ريه ذبح شده (237 سلول در هر ميكروليتر) بود (0.03p=). بر اساس نتايج، علي رغم كاهش ميزان فسفوليپيد كل، تري گليسيريد و ليپيد كل با افزايش سن، اختلاف معني دار آماري در سه رده سني مشاهده نشد (05.0 p ). تفاوت معني داري بين پروتئين كل در بافت ريه(31049 نانوگرم /ميلي ليتر)، ريه لاواژ شده كل(20602نانوگرم /ميلي ليتر) و گروه زنده ( 13389نانوگرم /ميلي ليتر) مشاهده شد(0.05 >p). بر طبق اين نتايج، فسفوليپيد، كلسترول، تري گليسيريد، ليپيد و پروتئين در نمونه هاي ريه خرد شده در مقايسه با گروه زنده و ريه لاواژ شده بيشتر بود و اين تفاوت از لحاظ آماري اختلاف معني داري را نشان داد كه ميتواند بهترين منبع جهت تهيه سورفكتانت طبيعي با منشا دامي باشد .به دليل عدم تفاوت معني داري بين ريه دام ذبح شده و دام زنده از نظر محتواي سورفكتانتي و به دليل دسترسي بهتر و راحت تر به ريه دام تازه ذبح شده، به نظر ميرسد ريه لاواژ شده دام تازه ذبح شده منبع راحت تر و دردسترس تري باشد. پس از انجام آناليز هاي فوق بر روي سورفاكتانت حاصله از ريه گاو، از آن جهت فرمولاسيون دارو براي بيماران و دام هاي دچار مشكلات ريوي مخصوصا سندرم زجر تنفسي مورد استفاده قرار ميگيرد. پس از اتمام فرمولاسيون دارو ،سنجش و آزمايش آن ماده فرموله شده ، آناليز دستگاهي با كمك HPLC-MS و NMR و سپس X-ray Crystalloghraphyبراي تاييد اندازه ذرات داروي فرموله شده و بررسي شرايط پايداري دارو در دما، رطوبت و pHمناسب انجام ميشود.
اين دستگاه با استفاده از يك موتور چپ گرد و راست گرد، يك صفحه ي استيل كاملا بهداشتي، غلطك استيل دوراني، ميلنگ حركت دهنده و زنجير موتور جهت حالت رفت و برگشت غلطك ساخته شده است كه غلطك بطور مداوم بر روي زعفران در حركت بوده و رطوبت زعفران بدون هيچ گونه تغييرشكل از بين مي رود. در نهايت زعفران بصورت يكدست و بحالت قلمي مي آيد. ويژگي دستگاه اختراع شده توسط اينجانب اين است كه باعث قلمي شدن زعفران مي گردد.
بيماري آلزايمر يكي از مهمترين بيماريهاي سيستم اعصاب مركزي است كه منجر به زوال عقل ميگردد . مطالعات و تلاش هاي بسياري در زمينه ي پيشگيري، درمان و توليد دارو در اين بيماري انجام شده است ولي تا كنون درمان قطعي براي اين بيماري گزارش نشده است . از ميان موارد بسياري كه در زمينه ي درمان بيماري آلزايمر پيشنهاد شده است، داروهاي گياهي به دليل عوارض جانبي كمتر و پروفايل سلامت بهتر نسبت به داروهاي شيميايي، بيشتر مورد توجه قرار گرفته اند. يكي از مهمترين مشكلاتي كه بيماران آلزايمري از آن رنج مي برند اختلال بلع و ديسفاژي مي باشد كه باعث مي شود مصرف قرص ها و يا كپسول هاي دارويي در اكثر موارد در اين افراد با مشكل روبرو شود . يكي از اشكال دارويي بسيار مهم در اين موارد محلولهاي خوراكي بوده كه به دليل حجم كم و قابليت بلع آسان مي تواند جايگزين قرص ها و كپسول ها گردد . اين اختراع شامل محلول گياهي متشكل از تركيبي از گياهان دارويي بومي ايران است كه در مطالعات باليني اثرات موثر آنها بر پيشگيري از وقوع ، بهبود عملكرد بيماران و درمان آلزايمر و اختلالات حافظه اي به اثبات رسيده است
تجمع ذرات گرد و غبار، برخورد قطرات باران به سطح پنلهاي خورشيدي و ايجاد لك و همچنين تجمع برف بر روي پنلهاي خورشيدي از جمله مواردي است كه بهشدت توان خروجي پنلهاي خورشيدي را كاهش ميدهد. در اختراع حاضر، با ارائه يك دستگاه كمحجم و اقتصادي سعي بر آن شد كه از كاهش توان برق خروجي پنلهاي خورشيدي جلوگيري شده و و آنها در بهترين حالت عملكرد خود قرار بگيرند. در دستگاه حاضر با غروب خورشيد يك كاور شفاف بر روي سطح پنل قرار گرفته و پنل را از گرد و غبار مصون نگه ميدارد. همچنين در لبه كاور فيلتر پاككننده قرار دارد كه در هنگام پوشيدن سطح پنل خورشيدي، آن را تميز مينمايد. همچنين اين دستگاه، در هنگام باران و يا بارش برف با پوشاندن سطح پنل خورشيدي، مانع از لك شدن و يا يخزدگي و تجمع برف بر روي پنل ميشود. به اين صورت بعد از بارش برف، با جمع شدن كاور شفاف، برف جمع شده به پايين ريخته و سطح پنل تميز و با حداكثر بازدهاي خواهد بود. با استفاده از اين اختراع، پنل خورشيدي همواره تميز و داراي حداكثر توان خروجي خواهد بود
در معادن و تونل هاي زير سطحي مانند معادن ذغالسنگ ،كارگران مجبورند با پاي پياده به عمق تونل در شيب 30 درجه حركت كنند كه به علت طولاني بودن مسير و شيب تند تونل ،زمان و انرژي زيادي تلف ميشود تا كارگر به محل كار خود برسد، همچنين از نظر جسمي نيز دچار مشكلات زيادي ميشوند لذا جهت رفع اين مشكل ،واگن نفربر تونلي جهت حركت روي خطوط ريلي افقي و شيب دار با ظرفيت 10 الي 15 نفر توسط شركت خدماتي طلايه داران طراحي و نمونه اوليه ساخته شد. اين واگن مجهز به سيستم ارتباط راديويي ( telecommand ) جهت كنترل واگن و ارتباط صوتي و ديتا با خارج از تونل ميباشد و همچنين براي افزايش ضريب ايمني ، مجهز به سيستم ترمز rail clamping ميباشد كه عملكرد سيستم ترمز به صورت دستي و اتوماتيك ميباشد.
اين پليمر داراي ويژگي هايي است كه آن را به يك وسيله حمل عالي تحويل دارو و تركيبات شيميايي تبديل كرده است. طي چند دهه اخير، تحقيقات روي هيدروژل¬ها به طور وسيعي صورت گرفته است. مفهوم رايج هيدروژل براي كاربرد بيولوژيك اولين بار در سال 1960 به¬كار گرفته شد و بعد از آن مصارف پزشكي و دارويي بسيار قابل توجهي پيدا كرد. كاربرد وسيع هيدروژل¬ها مربوط به خصوصيت منحصر به فرد آن¬ها در بروز رفتار حدواسط جامد و مايع مي¬باشد. به علت خصوصيت هيدروفيل زنجيره¬هاي پليمري، هيدروژل¬ها قادر به نگه¬داري مقدار زيادي آب در ساختارشان بوده و زيست سازگاري آن¬ها نتيجه محتواي بالاي آب و خصوصيات سطحي آن¬ها مي¬باشد. به علاوه؛ هيدروژل¬ها مواد متنوعي هستند زيرا انتهاي زنجيره آن¬ها مي¬تواند با دست كاري صناعي تغيير يابد، كه اين كار منجر به بهبود و تغيير خصوصيات فيزيكي، شيميايي، مكانيكي و بيولوژيكي آن¬ها و همچنين ايجاد كاربردهاي جديدشان شود. واژه هيدروژل به منظور توصيف يك شبكه سه بعدي متشكل از پليمرها يا صمغ¬هاي هيدروفيل كه در آب حل نمي¬شوند اما در آب تورم مي¬يابند، به¬كار مي¬رود. اين شبكه سه بعدي از طريق اتصال زنجيره¬هاي پليمري به واسطه پيوندهاي شيميايي و يا پيوندهاي فيزيكي تشكيل مي¬شوند. به منظور تكامل يك سيستم پيشرفته؛ ايمني، زيست تخريب پذيري، ظرفيت بارگيري و كنترل رهايش از جمله خصوصيات مهم هيدروژل¬ها هستند كه نياز به بهينه شدن دارند. در نهايت بايد در نظر داشت كه اهميت مطالعه هيدروژل¬ها؛ فقط ساخت فرمولاسيون جديد منحصر به فرد نيست. بيشتر از آن ساختن فرمولاسيون¬هاي بهتر از انواع موجود است كه خصوصيات و عملكرد آن¬ها بهبود يافته باشد.
موارد یافت شده: 9